Ako tražite nešto posebno za obiteljski ručak ili blagdanski obrok - pečena teletina je izvrsna opcija. Kako ispeći sočnu i mekanu teletinu?
Sastojci potrebni za ovaj način kako ispeći teletinu su:
- 1 i pol kilogram teletine
- češanj češnjaka
- svježe mljeveni crni papar
- 4 žlice maslaca
- 1/2 šalice nasjeckanog luka
- žlica brašna
- 1/2 šalice suhog bijelog vina
- konzerva gljiva
- žlica svježeg ružmarina
Kako ispeći teletinu:
Prvi korak kako ispeći teletinu jest zagrijati pećnicu na 175°C. U posudu za pečenje umetnite rešetku i ostavite sa strane. Teletinu osušite papirnatim ručnicima i natrljajte je prepolovljenom kriškom češnjaka. Posolite i začinite svježe mljevenim crnim paprom po ukusu.
Sljedeći korak kako ispeći teletinu je otapanje maslaca u tavi. Nakon što se maslac zagrijao, dodajte teletinu u tavu i pržite dok ne porumeni. Dok se teletina peče, žlicom prelijevajte teletinu otopljenim maslacem. Kada se teletina dovoljno ispekla, izvadite je iz tave.
U tavu na kojoj se pekla teletina dodajte nasjeckani luk i pržite, miješajući dok luk ne porumeni. Dodajte brašno u tavu i miješajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte vino, gljive i ružmarin te pomiješajte. Stavite teletinu u posudu na rešetku i prelijte gljivama i ostalim sastojcima iz tave. Teletinu pecite oko 2 sata do 2 sata i 15 minuta, podlijevajte smjesom od gljiva i okrećite teleće pečenje svakih 20 do 30 minuta.
Teletina je spremna za posluživanje.