Kuharica /

Kako ispeći sočne i mekane teleće šnicle?

Image
Foto: Pixabay

Sočni teleći šnicli najboli su izbor za glavno jelo, ali potrebno ih je pravilno pripremiti. Donosimo recept kako ispeći sočne i mekane teleće šnicle.

1.12.2022.
17:02
Pixabay
VOYO logo

Teleći šnicli moraju se pravilno pripremiti i peći kako bi bili mekani i sočni. Pratite recept i saznajte kako ispeći sočne teleće šnicle.

Sastojci za sočne teleće šnicle:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • teleći šnicli
  • 4 češnja češnjaka
  • limun bez korice
  • 1 1/2 žlice svježeg lišća ružmarina sitno nasjeckanog
  • 2 žlice nasjeckanih listova svježeg timijana
  • 1 žlica nasjeckanih listova svježe metvice
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 1-2 žlice maslinovog ulja

Kako ispeći sočne teleće šnicle:

Pomiješajte češnjak, limunovu koricu, ružmarin, majčinu dušicu, mentu, sol i papa. Promiješajte te dodajte maslinovo ulje i promiješajte da se sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lim za pečenje složite teleće šnicle i pospijte mješavinom začinskog bilja. Prstima utisnite bilje u meso te okrenite šnicle i isto ponovite i s druge strane.

Pokrijte folijom i ostavite u hladnjaku neka se marinira barem šest sati.

Pola sata prije pečenja izvadite meso iz hladnjaka na sobnu temperaturu. Zagrijete roštilj ili tavicu i pecite teleće odreske sa svake strane oko 5 minuta. Ako želite jače pečene teleće šnicle duže pecite.

Sočni teleći šnicli su gotovi i spremni za posluživanje uz salatu i prilog prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo