Ukoliko ste ostali bez ulja i dalje možete ispeći ribu. Ispeći ribu bez ulja nije nikakav problem. Kako ispeći ribu bez ulja? Za pripremu ribe bez ulja trebati ćete maslac, riba, brašno, krušne mrvice i začini po želji. Sve sastojke koristite prema vašem uobičajenom receptu.
Stavite otprilike pola štapića neslanog maslaca u tavu ili malu tavu. Stavite na plamenik na laganoj vatri da se maslac lagano otopi. Skinite sav gornji sloj bijele pjene žlicom i bacite je. Maknite maslac s vatre kad počne stvarati mjehuriće. Ostavite da odstoji dvije ili tri minute dok se krutine mlijeka ne slegnu na dno lonca ili posude. Ocijedite masnoću od čvrstih ostataka mlijeka izlijevajući je u šalicu kroz fino sito ili gazu. Tekućina u šalici je pročišćeni maslac i prikladna je mast za prženje ribe bez ulja za kuhanje. Sada je vrijeme za pečenje ribe bez ulja.
Isperite riblji file ili odrezak hladnom vodom i osušite ga papirnatim ručnicima. Začinite po želji solju, paprom i ostalim začinima po želji. Uvaljajte ribu u višenamjensko brašno pomiješano s kukuruznom krupicom. Zagrijte veliku tavu s debelim dnom na visokoj vatri nekoliko minuta. Smanjite vatru na srednje jaku i ulijte dovoljno pročišćenog maslaca da prekrijete dno.
Dodajte riblji file ili odrezak u tavu i ostavite ga na mjestu. Pržite ga dok donja strana lijepo ne porumeni, a zatim ga okrenite. Nastavite pržiti dok druga strana lijepo ne porumeni i dok meso ribe ne bude neprozirno do kraja. Vrijeme kuhanja ovisi o debljini ribe. Ali obično je to oko 3 minute sa svake strane. Sada znate kako ispeći ribu bez ulja.