Praktični savjeti / Kako i zašto nastaje plijesan na hrani?

Image

Plijesan na hrani je neugodan problem koji može izazvati zdravstvene probleme. Kako nastaje plijesan na hrani?

22.6.2023.
7:53
VOYO logo

Visoka razina vlage je idealno okruženje za rast plijesni na hrani. Vlažna hrana ili okolina može poticati razvoj gljivica. Važno je pravilno skladištiti hranu i držati je suhom kako bi se spriječio rast plijesni.

Loše skladištenje hrane također može doprinijeti razvoju plijesni. Hrana koja je izložena vlazi, toplini ili kontaminirana može brzo razviti plijesan. Osigurajte da hrana bude pravilno zapakirana, čuvana na suhom mjestu i da se redovito provjerava na znakove plijesni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oštećena hrana, poput trulog voća ili povrća, ima veću vjerojatnost razvoja plijesni. Odmah uklonite oštećene dijelove hrane i nemojte ih koristiti. Redovito pregledavajte hranu i koristite je prije isteka roka trajanja kako biste izbjegli rizik od plijesni.

Neodgovarajuća higijena u kuhinji može poticati razvoj plijesni na hrani. Redovito čistite kuhinjske površine, posuđe i uređaje kako biste spriječili kontaminaciju hrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo