Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako dobiti hrskavu koricu na kruhu?

Iako se možda čini tako, ispeći kruh kod kuće nije lako. Kako dobiti hrskavu koricu na kruhu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Valja imati na umu da je kruh s hrskavom koricom obično najlakše napraviti. Sastojci koji će vam biti potrebni su voda, kvasac i sol. Nema potrebe za korištenjem jaja, maslaca, kiselog vrhnja, šećera, pire krumpira ili bilo čega drugog što ljudi znaju stavljati u kruh.

Naravno, negdje ćete možda vidjeti recept za hrskavi kruh koji zahtijeva žličicu šećera ili žlicu suhog mlijeka u prahu. Ove male količine sredstava za omekšavanje mogu održati unutrašnjost kruha mekom, ali neće utjecati na hrskavost kore.

Dok se kruh peče, njegova korica u konačnici dosegne temperaturu od 80 stupnjeva Celzijevih. U tom trenutku škrob na površini puca, postaju želatinast, a zatim se u pećnici stvrdne do hrskave konzistencije. Para koja udara o površinu kruha olakšava proces stvaranja hrskave korice.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike