Kuharica /

Kako dobiti hrskavu koricu na kruhu?

Image
Foto: Pixabay

Iako se možda čini tako, ispeći kruh kod kuće nije lako. Kako dobiti hrskavu koricu na kruhu?

23.4.2022.
11:05
Pixabay
VOYO logo

Valja imati na umu da je kruh s hrskavom koricom obično najlakše napraviti. Sastojci koji će vam biti potrebni su voda, kvasac i sol. Nema potrebe za korištenjem jaja, maslaca, kiselog vrhnja, šećera, pire krumpira ili bilo čega drugog što ljudi znaju stavljati u kruh.

Naravno, negdje ćete možda vidjeti recept za hrskavi kruh koji zahtijeva žličicu šećera ili žlicu suhog mlijeka u prahu. Ove male količine sredstava za omekšavanje mogu održati unutrašnjost kruha mekom, ali neće utjecati na hrskavost kore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se kruh peče, njegova korica u konačnici dosegne temperaturu od 80 stupnjeva Celzijevih. U tom trenutku škrob na površini puca, postaju želatinast, a zatim se u pećnici stvrdne do hrskave konzistencije. Para koja udara o površinu kruha olakšava proces stvaranja hrskave korice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo