Bademovo mlijeko se lako pravi i jako je ukusno. Što duže namačete bademe, mlijeko postaje kremastije. Priprema domaćeg bademovog mlijeka počinje namakanjem badema preko noći u hladnoj vodi. Voda se zatim ocijedi, a bademi se dodaju u blender zajedno sa svježom vodom, solju i svim dodatnim dodacima. Bademovo mlijeko traje oko 4 do 5 dana prije nego poprimi čudan miris i pokvari se.
Evo kako napraviti bademovo mlijeko kod kuće. Za pripremu bademovog mlijeka potrebno vam je 120 grama sirovih badema, voda za namakanje badema, 3 šalice vode za blender, morska sol i ekstrakt vanilije (po želji). Kako bi napravili bademovo mlijeko najprije stavite bademe u zdjelu i ulijte dovoljno vode da prekrije sve bademe i namačite najmanje 12 sati. Zatim izbacite vodu. Sljedeći korak u ovom načinu kako napraviti bademovo mlijeko je miješanje. Miješajte bademe i 3 šalice vode u blenderu na maloj brzini 10 sekundi. Isključite blender na 5 sekundi. Miksajte bademe i vodu na velikoj brzini 60 sekundi. Ulijte smjesu kroz gazu ili vrećicu s orašastim plodovima u zdjelu. Odbacite pulpu ili sačuvajte za drugu upotrebu. Zatim očistite blender i vratite mlijeko u blender te dodajte ekstrakt vanilije i posolite. Mlijeko izmiksajte dok ne postane glatko.
Ovo je jednostavan način kako napraviti bademovo mlijeko kod kuće.