Prokulice su same po sebi malo gorke pa je pitanje kako da prokulice ne budu gorke zapravo vrlo ispravno pitanje. Prokulice su ukusne i zdrave, no ta gorčina mnogima smeta što je onda razlog za njihovo ne konzumiranje.
Postoji nekoliko načina kako da prokulice ne budu gorke. Prvi način kako da prokulice ne budu gorke jest dobro ih začiniti u samom procesu pripreme. Idealno je to što se prokulice slažu sa svim začinima pa ne možete pogriješiti. Drugi način kako da prokulice ne budu gore je da za vrijeme njihova kuhanja dodate prstohvat šećera, soli te žličicu octa. Tako će prokulice ispustiti svoju gorčinu, a ako i dalje niste sigurni i osjećate gorak okus, neposredno prije posluživanja na njih iscijedite nekoliko kapi limunova soka.
Ono što je u svakom slučaju najvažnije, a koje će vam pomoći u tome kako da prokulice ne budu gorke jest njihovo pravilno kuhanje, odnosno kuhanje u kipućoj vodi deset minuta ili na pari pet minuta.
U svakom slučaju, nemojte ne jesti prokulice zbog njihove gorčine jer to svakako možete spriječiti.