Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako da kiflice budu mekane?

Kako bi kiflice bile mekane, potrebno je da ste pažljivi kod pripremanja tijesta za kiflice i da birate dobre sastojke i posvetite vrijeme miješanju tijesta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kiflice osim što možete brzo pripremiti, bit će veoma mekane i ukusne.

Sastojci koji će vam biti potrebni kako bi pripremili mekane kiflice su:

40 dkg brašna

170 ml toplog mlijeka

1 jaje

6 dkg maslaca

1 žličica suhog kvasca

4 dkg šećera

prstohvat soli

Upute za pripremu mekanih kiflica:

U zdjelu dodajte sve sastojke i pomiješajte ih kako biste formirali masu tijesta.

Dodajte mlijeko, šećer, kvasac, jaje, sol, maslac i brašno te sve zajedno promiješajte.

Prebacite tijesto na čistu radnu površinu i mijesite dok tijesto ne postane mekano i elastično. Samo od dobro umiješenog tijesta mogu se dobiti mekane i pahuljaste kiflice.

Razvaljajte tijesto u krug debljine 5-6 cm o podijelite ga na 4 jednaka dijel i još svaki dio na 3 dijela.

Svaki komad tijesta zarolajte kako bi formirali mekane kiflice i ostavite ih da stoje 1h. Zatim ih premažite jajem.

Kiflice stavite u pleh na papir za pečenje i u prethodno zagrijanu pećnicu (180°C) na 20 minuta.

Nakon 20 minuta, kiflice će biti gotove i mekane.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike