Recept i priprema /

Kako da kiflice budu mekane?

Image
Foto: Pixabay

Kako bi kiflice bile mekane, potrebno je da ste pažljivi kod pripremanja tijesta za kiflice i da birate dobre sastojke i posvetite vrijeme miješanju tijesta.

24.10.2022.
16:02
Pixabay
VOYO logo

Kiflice osim što možete brzo pripremiti, bit će veoma mekane i ukusne.

Sastojci koji će vam biti potrebni kako bi pripremili mekane kiflice su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg brašna
  • 170 ml toplog mlijeka
  • 1 jaje
  • 6 dkg maslaca
  • 1 žličica suhog kvasca
  • 4 dkg šećera
  • prstohvat soli

Upute za pripremu mekanih kiflica:

  1. U zdjelu dodajte sve sastojke i pomiješajte ih kako biste formirali masu tijesta.
  2. Dodajte mlijeko, šećer, kvasac, jaje, sol, maslac i brašno te sve zajedno promiješajte.
  3. Prebacite tijesto na čistu radnu površinu i mijesite dok tijesto ne postane mekano i elastično. Samo od dobro umiješenog tijesta mogu se dobiti mekane i pahuljaste kiflice.
  4. Razvaljajte tijesto u krug debljine 5-6 cm o podijelite ga na 4 jednaka dijel i još svaki dio na 3 dijela.
  5. Svaki komad tijesta zarolajte kako bi formirali mekane kiflice i ostavite ih da stoje 1h. Zatim ih premažite jajem.
  6. Kiflice stavite u pleh na papir za pečenje i u prethodno zagrijanu pećnicu (180°C) na 20 minuta.
  7. Nakon 20 minuta, kiflice će biti gotove i mekane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo