Fritule su nalik na male krafne, lagano su i hrskave izvana, a mekane iznutra. Za razliku od krafni, fritule su puno lakše napraviti. U fritule se dodaje rum ili rakija kako se fritule ne bi natopile previše ulja. U tijesto za fritule možete dodati i nešto grožđica. Međutim, kako postići da fritule budu okrugle?
Sastojci za pripemu fritula:
- jaje
- šalica jogurta
- 1-2 šalice brašna
- žličica vanilije
- 2 žlice praška za pecivo
- žlica ruma ili rakije
- 2 žlice šećera
- grožđice, po želji
Kako da fritule budu okrugle:
Pomiješajte sve sastojke. Zaobljene žličice tijesta ubacite u vruće ulje i pržite, 2 ili 3 odjednom, dok ne porumeni, oko 4-5 minuta, okrećući po potrebi šupljikavom žlicom.
Kada žličicom ubacite fritulu u ulje ona će sama se sama formirati u obliku kugle. Tako da se ne morate nešto previše truditi kako bi fritule bile okrugle.
Ocijedite na papirnatim ručnicima i pospite slastičarskim šećerom. I upravo ste pripremili fritule i to da budu okrugle kao kada ih kupite na sajmu.