Ribu možete jednostavno čuvati u vašem hladnjaku na nižim temperaturama korištenjem leda. Polaganjem ribljih fileta ili očišćene cijele ribe na led, možete sniziti temperaturu u hladnjaku na oko nula stupnjeva Celzijevih, što će pomoći da riba ostane svježa do dva ili tri dana.
Iz tog razloga trgovci ribom uvijek imaju pri ruci dosta zdrobljenog leda. Korisno je ribu u hladnjaku držati u posudi od aluminijskog lima, jer će ona održavati ribu hladnom, kanalizirajući toplinsku energiju iz ribe na led na kojem riba leži.
Postoji nekoliko dodatnih stvari koje morate imati na umu dok spremate ribu. Prije svega, budite sigurni da su vam ruke čiste kad god rukujete sirovom ribom koju ćete čuvati u hladnjaku. Jednako važno kao i držanje ribe hladnom, ako ne i više je držati ribu suhom.
Bakterije odgovorne za kvarenje ribe uspijevaju u vlazi, pa što je riblje meso vlažnije, brže će se razgraditi.