Uzgoj kakaovca je proces uzgoja zrna kakaa za proizvodnju čokolade. Proizvodnja kakao zrna je kompliciran proces koji uključuje mnogo koraka i zahtijeva mnogo sredstava. Kakao je sirovina koja se koristi za proizvodnju čokolade. Najviše se koriste u desertima. Ali kako izgleda uzgoj kakaovca?
Međutim, kakao zrna nisu samo jestiva, već imaju i ljekovita svojstva koja mogu biti korisna za ljudsko zdravlje. Prvi korak uzgoja kakao zrna je sadnja sjemena i postavljanje u vrt ili farmu. Sljedeći koraci uključuju plijevljenje, zalijevanje i gnojenje. To su samo neki savjeti za uzgoj kakaovca.
Zatim se biljke orezuju i vežu za kolac da ne padnu. Mahune počinju rasti 3-6 tjedana nakon procesa sadnje. U ovoj fazi poljoprivrednici mogu odlučiti hoće li ubrati ili ne, ovisno o veličini mahune kakaa. Zrna kakaa se beru u komercijalne svrhe nakon što dostignu određenu veličinu i debljinu. Sada znate ono osnovno o uzgoju kakaovca.