Juneći odresci s mozzarellom i pršutom jedan je od načina kako možete pripremiti juneće odreske koji u kombinaciji s mozzarellom i pršutom daju ukusno glavno jelo. Ovo jelo se priprema brzo, priprema je nešto zahtjevnija, ali se svakako isplati.
Juneći odresci s mozzarellom i pršutom sastojci:
- 4 juneća odreska
- 8 kriški pršuta
- 20 dkg mozzarelle
- 1 žlica kapara
- 8 listova kadulje
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Juneći odresci s mozzarellom i pršutom priprema:
Juneće odreske začinite sa soli i paprom te premažite maslinovim uljem. Na svaki odrezak stavite list kadulje i stavite pržiti na vruću tavu oko dvije minute sa svake strane.
Izvadite odreske i prekrijte ih s dvije tanke ploške mozzarelle te na njih stavite nekoliko kapara i prekrijte s druge dvije takne ploške pršuta. Povežite odrezak s vezicom. Na maslinovom ulju pržite odreske na srednje jakoj vatri oko 10 minuta. Juneći odresci s mozzarellom i pršutom su gotovi i spremni za posluživanje.