Kuharica /

Juha od zobenih pahuljica - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

U slučaju da ste se zasitili juha koje se najčešće jedu u našem podneblju kao što su bistra, pileća, goveđa, itd., onda definitivno morate isprobati sljedeći recept. Juha od zobenih pahuljica koju ćete zasigurno uvrstiti u svoj jelovnik.

12.7.2023.
10:45
Pixabay
VOYO logo

Juha od zobenih pahuljica je iznenađujuće ukusna i hranjiva alternativa tradicionalnim juhama. Ova kremasta juha je puna vlakana, vitamina i minerala, a priprema se jednostavno i brzo. Ukoliko nikada prije niste imali susreta s ovim donekle neobičnim jelom, mi smo za vas pripremili jednostavan recept za juhu od zobenih pahuljica.

Sastojci potrebni za pripremu juhe od zobenih pahuljica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 šalice povrtnog temeljca
  • 1 šalica mlijeka
  • sol i papar
  • svježe začinsko bilje po želji (npr. peršin ili vlasac)
  • maslinovo ulje

Zagrijte malo maslinovog ulja u loncu na srednjoj temperaturi. U isti lonac dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte nekoliko minuta dok ne postanu meki i staklasti. Dodajte zobene pahuljice i kratko ih popržite zajedno s lukom i češnjakom, oko 1-2 minute. Taj postupak će pojačati okus zobenih pahuljica. Nakon toga dodajte povrtni temeljac i pustite da zavrije.

Smanjite vatru na lagano i kuhajte juhu 15-20 minuta, sve dok zobene pahuljice ne postanu kremaste i mekane. Maknite lonac s vatre i pustite juhu da se malo ohladi. Koristite štapni mikser ili blender da smjesu zobenih pahuljica pretvorite u glatku kremastu juhu. Ukoliko juhu smatrate pregustom, možete dodati malo mlijeka kako biste je razrijedili. Vratite juhu na laganu vatru kako bi se ponovno zagrijala. Začinite solju i paprom prema vašem ukusu. Uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo