Recepti / Ideje za pripremu jela od kaše

Image

Jela od kaše mogu se poslužiti u svako doba dana. Donosimo vam dva zanimljiva i ukusna recepta za jela od kaše.

5.3.2022.
12:32
VOYO logo

Odlična je ideja dan započeti zdjelom kaše za doručak bogatom vlaknima sa svježim voćem i orašastim plodovima. Jeste li probali pripremiti i neka druga jela od kaše? Osnovni recept je zobena kaša pomiješana s vodom ili mlijekom.

Jedan od recepata za jela od kaše je pečena zobena kaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci potrebni za ovaj recept za pripremu jela od kaše su:

  • 100 g zobene kaše
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 banana, oguljena i narezana
  • 1 žlica javorovog sirupa ili meda
  • 2 jaja
  • prstohvat mljevenog cimeta
  • 100 g komadića čokolade
  • borovnice ili maline
  • malo ulja

Upute za pripremu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Stavite zob u blender i pulsirajte nekoliko puta dok ne počnu sličiti na brašno. Dodajte prašak za pecivo, nasjeckanu bananu, javorov sirup ili med, jaja i pomiješani začin ili cimet, te umutite dok ne postane glatka. Umiješajte komadiće čokolade ili bobičasto voće.

Lagano nauljite četiri toplotno otporne kalupe, a zatim podijelite tijesto između njih. Pecite 20-25 minuta, ili dok se dobro ne dignu i dok se pečena zob ne vrati kada se lagano pritisne. Pospite s još komadića čokolade ili bobičastog voća prije posluživanja, ako želite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan odličan recept za jela od kaše je kaša s kokosom i malinama.

Sastojci potrebni za jelo od kaše su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100 g valjane zobene kaše
  • 25 g kremastog kokosa, nasjeckanog
  • 200 g smrznutih malina
  • 125 g kokosovog jogurta

Upute za pripremu jela od kaše:

Zob i kremasti kokos istresite u veliku zdjelu, prelijte s 800 ml hladne vode, poklopite i ostavite da se namaču preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći dan sadržaj posude stavite u lonac i kuhajte na srednje jakoj vatri, često miješajući, 5-10 minuta dok se zob ne skuha. Dodajte maline u tavu s jogurtom i ostavite da se odmrznu i rastopi u zobi koju maknite s vatre. 

Polovicu rezervirajte za sljedeći dan, a ostatak žlicom prelijte u zdjelice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo