Jednostavna jela od mljevenog mesa idealan su odabir za pripremu brzog ručka. Ako nemate ideje koja jela od mljevenog mesa pripremiti donosimo vam dvije ideje za pripremu jela.
Špageti bolonjez - jednostavno jelo od mljevenog mesa:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 veliki luk sitno nasjeckan
- 1 kilogram goveđeg mljevenog mesa
- žlica suhog origana limenka mljevene rajčice
- 3 češnja češnjaka nasjeckana
- žlica paste od rajčice
- 1 šaka svježeg peršina dobre veličine nasjeckana
- sol i papar po ukusu
- pola kilograma špageta
- parmezan.
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Dodajte luk i pirjajte do lagano zlatne boje, 2 do 3 minute. Dodajte češnjak i pržite još minutu. Dodajte mljeveno meso; pržiti dok se potpuno ne skuha i u mesu se uopće ne pojavi ružičasta (oko 8 minuta). Dodajte origano i pastu od rajčice te pomiješajte s mesom. Dodajte rajčicu, peršin i pustite da zavrije. Začinite solju i paprom. Smanjite vatru na minimalno i kuhajte najmanje 15 minuta (možete kuhati duže za dublji okus). U međuvremenu skuhajte špagete prema uputama na pakiranju. Ocijedite i poslužite preliveno umakom i sirom (ako ga koristite).
Mesne okruglice - jelo od mljevenog mesa:
- 2 kg smrznutih mesnih okruglica (sami ih napravite od mljevenog mesa),
- staklenka čili umaka
- žele od grožđa
- 1 žličica mljevenog senfa
- 1/2 žličice mljevenog đumbira
Upute za ovo jednostavno jelo od mljevenog mesa. Mesne okruglice stavite u lonac. U maloj zdjeli pomiješajte sve ostale sastojke i dobro izmiješajte. Smjesu prelijte preko okruglica od mljevenog mesa. Zagrijte na niskoj temperaturi 4-5 sati ili na visokoj 2-3 sata.