Domaća tjestenina najbolja je tjestenina. Stoga ako još niste krenite u izradu domaće tjestenine. To nije zahtjevan posao, ako imate dobar recept. Najbolji recept za izradu domaće tjestenine je onaj 'klasičan'.
Sastojci potrebni za izradu domaće tjestenine
- 25 dkg glatkog brašna
- 2 jaja
- žlica maslinovog ili biljnog ulja
- prstohvat soli
- brašno od griza za posipanje
Izrada domaće tjestenine:
Stavite brašno u posudu i napravite udubljenje u sredini. Dodajte jaja u to udubljenje, sol, ulje i krenite s izradom tjestenine. Napravite glatko tijesto. Ako je potrebno dodajte malo tople vode, a ako je premokro tijesto tada dodajte još malo brašna.
Kada ste izradili glatko tijesto, stavite ga u plastičnu foliju i neka odmori barem pola sata.
Nakon pola sata na radnu površinu pospijte brašno od griza, razvaljajte tijesto i krenite u izradu domaće tjestenine prema želji.
Izradite oblike prema želji i možete ih odmah kuhati u kipućoj slanoj vodi. Izrada domaće tjestenine nije zahtjevna, a rezultat je ukusna tjestenina koju možete kombinirati s različitim nadjevima.