Zdravi obrok /

Ne znate što pripremiti za gablec - evo nekih ideja za gablec

Image

Većina ljudi na poslu voli pojesti nešto na brzinu, a da je usput i ukusno. Koje su najbolje ideje za gablec?

23.9.2021.
13:13
VOYO logo

Svi znamo koliko je teško jesti zdravo na poslu. Stalna opskrba kvalitetnim gablecima na poslu ponekad zahtijeva previše truda pa većina ljudi radije pojede nešto nezdravo. Između užurbanih radnih sastanaka i hitnih rokova, održavanje energije tijekom cijelog radnog dana glavni je prioritet. Bez obzira idete li u ured ili radite od kuće, potrebna vam je hranjiva hrana i gableci koje će vas održati koncentriranima, punima energije i snažnima za sve što vam se nađe na putu.

Pečene sjemenke bundeve su ukusan i hranjiv međuobrok prepun proteina biljnog podrijetla. Ove ukusne sjemenke mogu vam poslužiti kao gablec na poslu jer su prepune vitaminima, mineralima i antioksidansima. Osim toga, možete jednostavno sami napraviti kod kuće, a oni su najbolji uredski zalogaj. Ukoliko ste maštovitiji možete se malo poigrati i napraviti i krekere koristeći ovu namirnicu. Svakako su bolja grickalica od čipsa dok sjedite za uredskim stolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wasabi grašak je iznimno hrskav, a istodobno i prepun okusa i vlakana. Možete ga čak dodati i u salatu ili juhu za ručak. Poneko zrno ove čudesne biljke može vam poslužiti kao odličan gablec u popodnevnim satima kada vam energija polako počne padati.

U posljednje vrijeme u našim je krajevima sve poznatiji hummus. To je zapravo namaz od slanutka, teksture slične kao i paštete, no mnogo je hranjiviji i zdraviji od nje, ponajprije zbog svoje niske kaloričnosti, ali i zbog činjenice što nema aditiva. Ova namirnica sama je po sebe zasitna, a ukoliko želite potpuno zdravi gablec hummus možete namazati na krišku cjelozrnatog kruha ili raženog peciva. Nakon ovog gableca nećete se osjećati napuhnuto, a nećete biti ni gladni. Postoji opcija i da se hummus jede s povrćem ili uz krekere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolačići od trešanja i bundeva predstavljau ukusnu poslasticu koja može poslužiti kao gablec svima onima koji su u cjelodnevnom pokretu. Prepuni su bjelančevina (i vlakana) koje vam daju energiju do podneva. Najbolje od svega, nisu samo za brzi i lagani doručak; čine i idealan poslijepodnevni zalogaj. Ovi ohlađeni kolačići mogu se umotati u plastiku i čuvati na sobnoj temperaturi do 2 dana ili zamrznuti do 2 tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo