Svi znamo koliko je teško jesti zdravo na poslu. Stalna opskrba kvalitetnim gablecima na poslu ponekad zahtijeva previše truda pa većina ljudi radije pojede nešto nezdravo. Između užurbanih radnih sastanaka i hitnih rokova, održavanje energije tijekom cijelog radnog dana glavni je prioritet. Bez obzira idete li u ured ili radite od kuće, potrebna vam je hranjiva hrana i gableci koje će vas održati koncentriranima, punima energije i snažnima za sve što vam se nađe na putu.
Pečene sjemenke bundeve su ukusan i hranjiv međuobrok prepun proteina biljnog podrijetla. Ove ukusne sjemenke mogu vam poslužiti kao gablec na poslu jer su prepune vitaminima, mineralima i antioksidansima. Osim toga, možete jednostavno sami napraviti kod kuće, a oni su najbolji uredski zalogaj. Ukoliko ste maštovitiji možete se malo poigrati i napraviti i krekere koristeći ovu namirnicu. Svakako su bolja grickalica od čipsa dok sjedite za uredskim stolom.
Wasabi grašak je iznimno hrskav, a istodobno i prepun okusa i vlakana. Možete ga čak dodati i u salatu ili juhu za ručak. Poneko zrno ove čudesne biljke može vam poslužiti kao odličan gablec u popodnevnim satima kada vam energija polako počne padati.
U posljednje vrijeme u našim je krajevima sve poznatiji hummus. To je zapravo namaz od slanutka, teksture slične kao i paštete, no mnogo je hranjiviji i zdraviji od nje, ponajprije zbog svoje niske kaloričnosti, ali i zbog činjenice što nema aditiva. Ova namirnica sama je po sebe zasitna, a ukoliko želite potpuno zdravi gablec hummus možete namazati na krišku cjelozrnatog kruha ili raženog peciva. Nakon ovog gableca nećete se osjećati napuhnuto, a nećete biti ni gladni. Postoji opcija i da se hummus jede s povrćem ili uz krekere.
Kolačići od trešanja i bundeva predstavljau ukusnu poslasticu koja može poslužiti kao gablec svima onima koji su u cjelodnevnom pokretu. Prepuni su bjelančevina (i vlakana) koje vam daju energiju do podneva. Najbolje od svega, nisu samo za brzi i lagani doručak; čine i idealan poslijepodnevni zalogaj. Ovi ohlađeni kolačići mogu se umotati u plastiku i čuvati na sobnoj temperaturi do 2 dana ili zamrznuti do 2 tjedna.