Postoje različiti recepti i načini pripreme lungića, a jedan od bržih i jednostavnijih recepata je priprema lungića na tavi. Za pripremu lungića na tavi važno je napraviti dobru marinadu kako bi meso bilo ukusno, sočno i mekano. Kako pripremiti lungić na tavi?
Sastojci za marinadu:
- 1 kg lungića
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- žlica ružmarina
- žlica timijana
- sol
- papar
Kako pripremiti lungić:
Napravite marinadu za lungić od češnjaka, maslinovog ulja, ružmarina, timijana, soli i papra. Sve sastojke dobro izmiješajte i kada dobijete kompaktnu smjesu premažite s njom lungić.
Prije marinade lungić narežite na tanke šnicle. Premjestite lungić u hladnjak i neka stoji barem pola sata prije pripreme.
Za to vrijeme pripremite tavu. Zagrijte ulje i stavite peći šniclu po šniclu. Pecite svaki komad mesa s obje strane, dovoljno je oko 5 minuta sa svake strane. Vrijeme pečenja ovisi i o debljini šnicla.
Glavno jelo s lungićem je gotovo, pripremite prilog i salatu prema želji i poslužite.
Na isti način možete pripremiti lungić i na grill tavi ili roštilju. Kako bi priprema lungića bila uspješna važno je dobro marinirati meso i ostaviti dovoljno dugo da odmori kako bi upilo meso sve arome.