Kada je sezona crvene paprike, poznate kao i paprike rog, konzumira je se vrlo često, gotovo svakodnevno. No, kako pripremiti crvenu papriku? Načina je mnogo jer su recepti s crvenom paprikom dostupni svudje. Lako se prilagođavaju vašim preferencijama i onome što volite. No, koji su najbolji recepti s crvenom paprikom? Najbolji su oni najjednostavniji, poput pečene paprike ili salate s crvenom paprikom.
Prvi u nizu recepti s crvenom paprikom je pečena paprika. Ona se priprema tako da ju prerežete na sredini, uklonite sjemenke, ali ne i koštice. Stavite ih peći u pećnicu na 200 stupnjeva, svaku premažite s malo maslinova ulja i ostavite da se peče dok se ne zapeče korica. Ostavite da se ohladi, a zatim ogulite kožicu. Ako želite, pripremite nadjev za svoje paprike - napunite ih sirom, povrćem, domaćom paštetom, ovisno o tome što volite. Ako ne želite, prelijte ih s malo maslinova i bučina ulja, posolite i dodajte sitno narezani svježi češnjak. Ostavite da se ohladi.
Drugi jednostavan recept je salata s crvenom paprikom. Skuhajte tjesteninu. Svježu papriku narežite na kockice. Narežite sir mozzarella na kockice. Odaberite si povrče koje još volite - poput rajčice, kiselih krastavaca ili kukuruza. Sve zajedno pomiješajte s oglađenom tjesteninom, dodajte jedan grčki jogurt, žličicu vrhnja, začinite sa soli i paprom i pomiješajte. Ostavite da se ohladi.
Kao što vidite, recepti s crvenom paprikom su mnogobrojni, ali lako prilagodljivi što znači da ju možete miješati s apsolutno bilo čime, što volite.