Krmenadle treba pripremiti na pravilan način kako bi ostale sočne i mekane. Postoje različiti recepti kako pripremiti krmenadle. Donosimo recept kako pripremiti pečene krmenadle u komadu u pećnici za glavni obrok.
Sastojci potrebni za pripremu krmenadla:
- 1 kg krmenadla
- sol
- papar
- začini
- ulje
Kako pripremiti krmenadle:
Meso izvadite iz hladnjaka i marinirajte u soli i papru. Možete dodati i začine prema želji, a i nekoliko komadića češnjaka ako želite. Premažite uljem i ostavite barem pola sata u marinadi u pripremljenom limu za pečenje.
Za to vrijeme zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Nakon što se pećnica zagrije prekrijete meso s folijom i stavite peći. Pecite oko pola sata, zatim maknite foliju i podlijte meso sa sokom od pečenja. Ovisno o debljini mesa prilagodite vrijeme pečenja. Nakon toga još 20-ak minuta pecite krmenadle uz povremeno podlijevanje sa sokom od pečenja.
Kada meso postane mekano izvadite krmenadle iz pećnice i ostavite 10 minuta neka odstoje prije rezanja. Ovo je jedan od jednostavnijih načina kako pripremiti krmenadle, a vrlo je zahvalan jer nije zahtjevna priprema. Pečene krmenadle poslužite narezane na odreske uz prilog prema želji.