Priprema heljde /

Kako i koliko dugo namakati heljdu?

Image
Foto: Pixabay

Heljdu smatraju sinonimom za zdravlje, a potrebna joj je i voda. Kako se heljda treba namakati?

22.3.2022.
12:39
Pixabay
VOYO logo

Kako biste pravilo namočili heljdu prije termičke obrade, stavite jednu šalicu heljde u fino cjedilo i isperite ga pod hladnom tekućom vodom dok voda ne postane bistra. Važno je da heljdu dobro ocijedite.

Također jedno od rješenja je da dan prije kuhanja stavite heljdu u mlaku vodu, kako bi omekšala i bila spremnija za daljnju obradu. Ipak, važno je da heljdu ne ostavite predugo u vodi, jer bi mogla postati gnjecava, a to nikako ne želite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći korak namakanja je da u malom loncu, koji je pokriven poklopcem, na jakoj vatri zakuhate otprilike dvije šalice hladne vode, dvije žlice neslanog maslaca i pola žličice sitne soli te naknadno u prokuhanu vodu umiješate heljdu.

Heljdu je potrebno kuhati dok se voda ne upije, otprilike 13 do 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo