Vrganji pripremljeni na gulaš ukusno su glavno jelo koje će oduševiti sve ljubitelje vrganja. Priprema gulaša od vrganja nije zahtjevna, a jelo je gotovo za sat vremena.
Sastojci za gulaš od vrganja:
- 4 žlice ulja
- luk
- 2 režnja češnjaka
- 50 dkg krumpira
- 25 dkg vrganja
- 60 ml brašna
- 125 ml crnog vina
- 500 ml temeljca od gljiva ili povrća
- 30 ml Worcestershire umaka
- 4 mrkve
- 5 majčine dušice
- 250 ml graška
Kako se priprema gulaš od vrganja:
Luk sitno nasjeckajte i stavite dinstati na ulju. Dodajte luk i češnjak; kuhajte dok luk ne omekša, oko 5 minuta. Naražite vrganje i krumpir. Narežite mrkvu na komade.
Dodajte preostalo ulje i brašno, miješajte dok kuhate dok se ne zgusne oko 2 minute. Umiješajte vino i pirjajte 2 minute. Dodajte juhu, Worcestershire umak, gljive, mrkvu, krumpir i timijan.
Pokrijte i kuhajte 25 minuta. Prije posluživanja uklonite grančice timijana.