Dodavanjem rajčica grilanom povrću na tavi dobiva se nježan lagani umak. Jednostavan prilog za koji je potrebno samo 15 minuta. Prilagodite recept i izaberite povrće prema želji.
Sastojci za grilano povrće na tavi:
- 1 tikvica
- 1 glavica crvenog luka
- nekoliko gljiva
- rajčica
- češanj češnjaka
- ½ žličice crnog papra
- prstohvat crvene paprike
- prstohvat soli
- žlica maslaca
- žlica maslinovog ulja
Grilano povrće na tavi priprema:
Pripremite povrće i zagrijte tešku tavu na srednje jakoj vatri. Kad se tava zagrije dodajte maslac i maslinovo ulje. Zatim dodajte tikvicu, luk i gljive, začinite crnim paprom i listićima crvene paprike.
Ravnomjerno rasporedite povrće grilano u tavi, a zatim postavite tajmer na pet minuta. Potom promiješajte i postavite tajmer na dodatnih pet minuta. Nakon pet minuta ponovno promiješajte, namjestite tajmer na još pet minuta. Kad na tajmeru ostane jedna minuta, dodajte rajčice, češnjak i sol. Dobro promiješajte. Češnjak će se skuhati za manje od minute, a rajčice će napraviti lagani umak.
Poslužite i uživajte u svom grilanom povrću na tavi!