Kuharica /

Grilano povrće na tavi odličan prilog gotov za 15 minuta

Image
Foto: Pixabay

Povrće grilano u tavi lagano se pirja dok ne postane karamelizirano i slatko. Kako se priprema grilano povrće na tavi?

17.11.2022.
11:11
Pixabay
VOYO logo

Dodavanjem rajčica grilanom povrću na tavi dobiva se nježan lagani umak. Jednostavan prilog za koji je potrebno samo 15 minuta. Prilagodite recept i izaberite povrće prema želji.

Sastojci za grilano povrće na tavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 tikvica
  • 1 glavica crvenog luka
  • nekoliko gljiva
  • rajčica
  • češanj češnjaka
  • ½ žličice crnog papra
  • prstohvat crvene paprike
  • prstohvat soli
  • žlica maslaca
  • žlica maslinovog ulja

Grilano povrće na tavi priprema:

Pripremite povrće i zagrijte tešku tavu na srednje jakoj vatri. Kad se tava zagrije dodajte maslac i maslinovo ulje. Zatim dodajte tikvicu, luk i gljive, začinite crnim paprom i listićima crvene paprike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnomjerno rasporedite povrće grilano u tavi, a zatim postavite tajmer na pet minuta. Potom promiješajte i postavite tajmer na dodatnih pet minuta. Nakon pet minuta ponovno promiješajte, namjestite tajmer na još pet minuta. Kad na tajmeru ostane jedna minuta, dodajte rajčice, češnjak i sol. Dobro promiješajte. Češnjak će se skuhati za manje od minute, a rajčice će napraviti lagani umak.

Poslužite i uživajte u svom grilanom povrću na tavi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo