Gambori na buzaru s palentom pripremite kao glavno jelo. Za pripremu gambora na buzaru s palentom potrebno vam je nešto manje od sat vremena, a priprema je vrlo jednostavna.
Gambori na buzaru s palentom sastojci:
- 60 dkg gambora
- 10 dkg kozica
- 4 češnja češnjaka
- glavica luka
- 2 žlice koncentrata rajčice
- decilitar bijelog vina
- maslinovo ulje
- peršin
- sol
- papar
- 2 žlice konjaka
- 20 dkg pelata rajčice
- šećer
- bosiljak
Gambori na buzaru s palentom priprema:
Stavite luk pržiti na vruće maslinovo ulje dok ne omekša, a zatim dodate bijelo vono i pelate. Začinite sa soli i paprom.
Dodajte češnjak i peršin te dva lista bosiljka, pire od rajčice i vode toliko koliko želite da umak bude gust. Na kraju dodajte konjak i gambore te očišćene te očišćene morske kozice. Neka sve zajedno kratko prokuha.
U drugu posudu stavite vodu i maslinovo ulje kako biste skuhali palentu.
Gamberi na buzaru s palentom su gotovo i spremni za posluživanje.