Gambori na buzaru s palentom pripremite kao glavno jelo. Za pripremu gambora na buzaru s palentom potrebno vam je nešto manje od sat vremena, a priprema je vrlo jednostavna.

Gambori na buzaru s palentom sastojci:

  • 60 dkg gambora
  • 10 dkg kozica
  • 4 češnja češnjaka
  • glavica luka
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • decilitar bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • peršin
  • sol
  • papar
  • 2 žlice konjaka
  • 20 dkg pelata rajčice
  • šećer
  • bosiljak

Gambori na buzaru s palentom priprema:

Stavite luk pržiti na vruće maslinovo ulje dok ne omekša, a zatim dodate bijelo vono i pelate. Začinite sa soli i paprom.

Dodajte češnjak i peršin te dva lista bosiljka, pire od rajčice i vode toliko koliko želite da umak bude gust. Na kraju dodajte konjak i gambore te očišćene te očišćene morske kozice. Neka sve zajedno kratko prokuha.

U drugu posudu stavite vodu i maslinovo ulje kako biste skuhali palentu.

Gamberi na buzaru s palentom su gotovo i spremni za posluživanje.