Jela s ribom /

Filet oslića pripremljen u tavi za ukusan ručak

Image
Foto: Pixabay

Filet oslića pripremljen u tavi odličan je izbor za brzi ručak. Kako se priprema filet oslića u tavi?

24.10.2022.
13:59
Pixabay
VOYO logo

Filet oslića u tavi se smatra "izvorom kalija i fosfora" i ribom s "visokim sadržajem selena". Dakle, oslić ima najmanje četiri neupitne dobrobiti za zdravu prehranu. Filet oslića u tavi je niskokaloričan, izvor je visokovrijednih bjelančevina i značajnog sadržaja vitamina i minerala.

Sastojci za filet oslića u tavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • maslinovo ulje
  • 6 filea oslića
  • morska sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • maslinovo ulje
  • sok od limuna
  • šaka peršina, sitno nasjeckanog

Priprema oslića u tavi:

Zagrijte tavu na jakoj vatri, a zatim dodajte maslinovog ulja tek toliko da u njoj ispečete oslića. Začinite filete od oslića sa svih strana lagano posipajući morskom soli i svježe mljevenim crnim paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu poslagati filete oslića i pržiti je minut-dvije pa dodati češnjak. Nastavite pržiti filete oslića na tavi dok češnjak ne porumeni. Smanjite vatru na srednju/jaku kako bi bili sigurni da češnjak ne zagori. Okrenite filete oslića u tavi nakon 3-4 minute i kuhajte oko 3 minute na druga strana. Nakon što si fileti oslića u tavi potpuno pečeni, izvadite samo filete oslića iz tave, ostavite smjesu češnjaka i ulja.

Skinite tavu s vatre, a zatim dodajte dobru kapljicu maslinovog ulja s prstohvatom morske soli u češnjak i sok koji je ostao u tavi. Preostala toplina tave bit će dovoljna da se zagrije, nema potrebe vraćati ga na plamen. Dodajte dobro iscijeđeni sok od limuna, zatim peršin i dobro promiješajte. Ovom mješavinom premažite filete oslića pečene u tavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo