Domaći umak za pizzu najbolji je umak. Pripremite domaći umak za pizzu i višak zamrznite za sljedeći puta. Evo kako možete pripremiti domaći umak za pizzu kojim ćete oduševiti obitelj i prijatelje.
Sastojci za domaći umak za pizzu:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka, mljevenog
- limenka mljevene rajčice
- pasta od rajčice
- 1/2 žlice šećera
- 3/4 žličice soli
- žličica sušenog bosiljka
- 1/2 žličice sušenog origana
- papar
- prstohvat mljevene crvene paprike
Priprema domaćeg umaka za pizzu:
Dodajte maslinovo ulje i češnjak u lonac za umak i kuhajte na srednje jakoj vatri 1-2 minute, ili samo dok češnjak ne omekša i zamiriše.
Dodajte mljevenu rajčicu, pastu od rajčice, šećer, sol, bosiljak, origano, malo svježe mljevene paprike. Promiješajte da se sjedini.
Pokrijte lonac, pustite da lonac prokuha, a zatim smanjite vatru na najmanju i pustite da se krčka najmanje 15 minuta ili do 30 minuta.