Ako se odlučite na pripremu ovog domaćeg gulaša, uživati ćete u govedini koja se topi u ustima. Što duže kuhate domaći gulaš, to je bolji. Kako se radi domaći gulaš donosi recept. Svaki recept tako i ovaj možete prilagoditi svom ukusu.
Sastojci potrebni za domaći gulaš:
- 1 kg govedine, narezane na kockice
- 3 žlice brašna
- ½ žličice češnjaka u prahu
- 3 žlice maslinovog ulja
- glavica luka, nasjeckana
- 6 šalica goveđe juhe
- ½ šalice crnog vina, po želji
- 50 dkg krumpira, narezanog na kockice
- 4 mrkve, narezane na komade
- 4 stabljike celera, narezane na komade
- 3 žlice paste od rajčice
- žličica sušenog ružmarina
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 2 žlice vode
- ¾ šalice graška
- sol
- papar
U posudi pomiješajte brašno, češnjak, sol i papar te u dobivenu smjesu dodajte govedinu.
Na ulju dinstajte govedinu, a zatim dodajte goveđu juhu i vino, po želji. Potom dodajte i ostale sastojke (osim graška, kukuruznog škroba i vode) i kuhajte na srednjoj vatri oko sat vremena. U posebnoj zdjelici pomiješajte kukuruzni škrob i vodu, a zatim dobivenu smjesu dodajte u kipući, domaći gulaš. Na kraju dodajte grašak i kuhajte domaći gulaš još 5 minuta.
Domaći gulaš je gotov i spreman za posluživanje.