Kuharica /

Recept kako se radi dobar domaći gulaš

Image

Domaći gulaš je najbolji gulaš koji je odličan izbor za glavno jelo. Pun je mekih goveđih zalogaja uz dodatak krumpira i mrkve. Kako se radi domaći gulaš?

13.5.2023.
13:50
VOYO logo

Ako se odlučite na pripremu ovog domaćeg gulaša, uživati ćete u govedini koja se topi u ustima. Što duže kuhate domaći gulaš, to je bolji. Kako se radi domaći gulaš donosi recept. Svaki recept tako i ovaj možete prilagoditi svom ukusu.

Sastojci potrebni za domaći gulaš:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg govedine, narezane na kockice
  • 3 žlice brašna
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • glavica luka, nasjeckana
  • 6 šalica goveđe juhe
  • ½ šalice crnog vina, po želji
  • 50 dkg krumpira, narezanog na kockice
  • 4 mrkve, narezane na komade
  • 4 stabljike celera, narezane na komade
  • 3 žlice paste od rajčice
  • žličica sušenog ružmarina
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 2 žlice vode
  • ¾ šalice graška
  • sol
  • papar

U posudi pomiješajte brašno, češnjak, sol i papar te u dobivenu smjesu dodajte govedinu.

Na ulju dinstajte govedinu, a zatim dodajte goveđu juhu i vino, po želji. Potom dodajte i ostale sastojke (osim graška, kukuruznog škroba i vode) i kuhajte na srednjoj vatri oko sat vremena. U posebnoj zdjelici pomiješajte kukuruzni škrob i vodu, a zatim dobivenu smjesu dodajte u kipući, domaći gulaš. Na kraju dodajte grašak i kuhajte domaći gulaš još 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći gulaš je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo