Domaće kore za lazanje se mogu pripremiti vrlo jednostavno, ako posjedujete stroj za pravljenje rezanaca. Evo kako se pripremaju najbolje domaće kore za lazanje.
Domaće kore za lazanje sastojci:
- 400 gmekog pšeničnog brašna
- 4 jaja
- prstohvat soli
Kako pripremiti domaće kore za lazanje?
Da biste napravili domaće kore za lazanje, pospite brašno na veliku drvenu dasku. U sredini napravite udubinu i dodajte prstohvat soli. Jaja razbijte u udubinu i malo ih umutite.
Nastavite miješati brašno s jajima dok ne prestanu biti tekuća. Sada rukama uvucite vanjske rubove, formirajući veliku masu na dasci. Počnite mijesiti tijesto kao što biste mijesili kruh, gurajući ga vrhom ruke prema dolje.
Nastavite mijesiti oko 7-10 minuta. Mijesite dok tijesto za tjesteninu ne bude glatko, elastično i tek malo ljepljivo. Tijesto možete posuti s još brašna ako je previše ljepljivo, ali pokušajte ne dodati previše brašna jer će tjestenina biti žilava. Domaće kore za lazanje razvaljajte u kuglu i zamotajte u prozirnu foliju te ostavite da odstoji oko 30 minuta.
Odrežite 1/6 tijesta, ostatak ponovno zamotajte u prozirnu foliju da se ne osuši i razvaljajte komad koji ste odrezali dok ne postane dovoljno ravan da ga možete provući kroz mašinu za tijesto ako koristite jedan.
Prvi put kad provučete tijesto kroz mašinu preklopite ga prvo u trećine i ponovno ga provucite dok ne izađe s odgovarajućom debljinom i duljinom. Ako želite još tanje listove možete i ponovno provući tijesto na broj 2 ili 3. Izrežite domaće kore za lazanje na željenu dužinu.