Kuharica /

Domaće dizano tijesto - recept i priprema

Image

Nakon pripreme domaćeg dizanog tijesta, nećete više odlaziti u pekaru. Kako pripremiti domaće dizano tijesto?

14.7.2023.
11:45
VOYO logo

Mnogi ljudi sve se više okreću samostalnoj pripremi domaćih proizvoda pa se tako i pekarske slastice sve više pripremaju u kućama.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g glatkog brašna
  • 7 g suhog kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 250 ml toplog mlijeka
  • 60 g maslaca, istopljenog
  • 1 jaje

Za pripremu domaćeg dizanog tijesta potrebni su sljedeći sastojci: glatko brašno, kvasac, šećer, sol i tekućina poput mlijeka ili vode. Prvo, u manjoj posudi aktivirajte kvasac u toploj tekućini s malo šećera kako bi se stvorila pjena. Zatim u većoj zdjeli pomiješajte brašno i sol, dodajte aktivirani kvasac i miješajte dok se ne formira tijesto.

Nakon toga, zamijesite tijesto na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko i elastično. Vratite tijesto u zdjelu, prekrijte krpom i ostavite ga da se diže na toplom mjestu dok ne udvostruči svoj volumen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se tijesto udvostruči, premijesite ga kako biste izbacili zrak. Sada je spremno za oblikovanje prema vašem receptu. Možete napraviti mekane kiflice, kruhove ili druge slastice.

Pecite pripremljeno tijesto u prethodno zagrijanoj pećnici na odgovarajućoj temperaturi prema receptu. Uživajte u čarobnom mirisu i okusu vašeg domaćeg dizanog tijesta koje će oduševiti vašu obitelj i prijatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo