Domaća zelena tjestenina je jedna od najzanimljivijih tjestenina za djecu, a uz to je i vrlo zdrava jer sadrži par ekstra nutrijenata zbog špinata. Saznajte kako se priprema domaća zelena tjestenina.
Sastojci za domaću zelenu tjesteninu:
- 2 jaja
- 40 g kuhanog na pari ili kuhanog i ocijeđenog špinata
- 400 g brašna
- prstohvat soli
Kako se priprema domaća zelena tjestenina?
Dodajte jaja i kuhani špinat u blender i miksajte 10 sekundi. Pričvrstite kuku za tijesto na samostalni mikser i dodajte smjesu brašna, soli i jaja/špinata. Miksajte 3-5 minuta dok se smjesa ne sjedini u kuglu. Dodajte žlicu po žlicu vode ako je tijesto previše mrvičasto ili žlicu brašna ako je tijesto previše ljepljivo. Kada je tijesto homogeno i glatko, omotajte ga plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Podijelite tijesto na 4 dijela, utisnite ih u ravne pravokutnike. Svaku stranu svakako dobro pobrašnite. Provucite jedan od komada kroz stroj za rezance. Savijte krajeve jedan prema drugom i ponovno provucite. Nastaviti provlačiti tijesto smanjujući debljinu. Ako nemate aparat za rezance, tijesto možete razvaljati valjkom na dobro pobrašnjenoj površini.
Ostavite listove da se suše 10 minuta na pobrašnjenom radnom prostoru. Pričvrstite dodatak za debele rezance i provucite. Nastavite s ostatkom. Domaću zelenu tjesteninu dobro pobrašnite da se ne zalijepe. To je sve što trebate znati o pripremili domaće zelene tjestenine. Domaću zelenu tjesteninu kuhanjte 2-3 minute.