Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Dizano tijesto /

Ideje i recepti za dizane kolače za sve prigode

Želite pripremiti tradicionalne hrvatske dizane kolače? Makovnjača je najbolji dizan kolač koji možete pripremiti. Saznajte kako pripremiti ukusne dizane kolače.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Makovnjača ili rolada s makom zapravo je tradicionalna hrvatska slastica. Makovnjača se priprema od dizanog tijesta i upravo zbog toga je tako mekana u sočna. Sastojci potrebni da se pripremi ovaj recept za dizani kolač su:

600 g brašna

kocka svežeg kvasca

10 dkg šećera

10 dkg maslaca

250 ml mlijeka

2 jaja

sol

20 dkg maka

žličica šećera

200 ml vrućeg mlijeka

Kako biste pripremili ukusni kolač od dizanog tijesta najprije kvasac pomiješajte s polovicom toplog mlijeka i šećerom. Ostavite da se malo digne. U posebnu veliku zdjelu dodajte brašno, šećer, sol, omekšali maslac i jaja. Dobro promiješajte pa dodajte ostatak toplog mlijeka i smjesu od kvasca. Mijesite smjesu rukama nekoliko minuta dok ne dobijete glatko i mekano tijesto. Pokrijte tijesto ručnikom i ostavite ga na toplom mjestu sat vremena ili dok se ne udvostruči.

Razvaljajte tijesto u obliku kvadrata, otprilike 1 cm debljine. Za nadjev uzmite srednju zdjelu, te pomiješajte mak i šećer i prelijte zagrijanim mlijekom. Na razvaljano tijesto ravnomjerno rasporedite nadjev od maka, a zatim tijesto zarolajte u štrucu, počevši od šire strane. Premažite kolač od dizanog tijesta otopljenim maslacem i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C 40 minuta. Ovaj recept za kolač od dizanog tijesta je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike