Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kratki vodič za pravilno dinstanje luka za gulaš

Prvi korak u pripremi gulaša je dinstanje luka. Donosimo kratki vodič kako treba izgledati dinstanje luka za gulaš.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Luk se prvo mora dinstati kako bi dodao okus ulju. Na taj način hrana koja se kuha, poput gulaša u ovome slučaju, bolje apsorbira okus, što u konačnici znači bolji sveukupni okus cijelog jela.

Prvi korak je oguliti luk za gulaš i narezati ga na prilično tanke ploške. Zatim ploške od luka za gulaš odvojiti na kolutove. Sada zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri dok ne ugrije, oko 2 minute.

Na ulje dodajte kolutove luka za gulaš. Koristite drvenu kuhaču da ih ravnomjerno rasporedite po tavi. Pospite ih solju.

Morat ćete dinstati luk, često miješajući, dok ne postane mekan, zlatne boje i dok ne postane smeđi na točkicama. To će vjerojatno trajati oko 10 minuta na srednjoj vatri, ovisno o veličini luka za gulaš kojeg dinstate.

Budite spremni da luk izgubi prilično volumen dok ga polako dinstate za gulaš. Na kraju budu upola manje nego prije kuhanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike