Luk se prvo mora dinstati kako bi dodao okus ulju. Na taj način hrana koja se kuha, poput gulaša u ovome slučaju, bolje apsorbira okus, što u konačnici znači bolji sveukupni okus cijelog jela.
Prvi korak je oguliti luk za gulaš i narezati ga na prilično tanke ploške. Zatim ploške od luka za gulaš odvojiti na kolutove. Sada zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri dok ne ugrije, oko 2 minute.
Na ulje dodajte kolutove luka za gulaš. Koristite drvenu kuhaču da ih ravnomjerno rasporedite po tavi. Pospite ih solju.
Morat ćete dinstati luk, često miješajući, dok ne postane mekan, zlatne boje i dok ne postane smeđi na točkicama. To će vjerojatno trajati oko 10 minuta na srednjoj vatri, ovisno o veličini luka za gulaš kojeg dinstate.
Budite spremni da luk izgubi prilično volumen dok ga polako dinstate za gulaš. Na kraju budu upola manje nego prije kuhanja.