Dinstani pileći bataci su ukusno jelo koje se može poslužiti s različitim prilozima. Priprema je vrlo jednostavna, a jelo je gotovo za manje od sat vremena. Prilagodite recept za pripremu dinstanih pilećih bataka svom ukusu.
Sastojci:
- 4 pileća bataka
- 1 veliki luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 mrkve
- 2 paprike (crvena i žuta)
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica brašna
- 1 šalica pilećeg temeljca ili vode
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice crnog papra
- 1 žlica sitno sjeckanog peršina
Za pripremu dinstanih pilećih bataka, prvo zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi ili loncu na srednje jakoj vatri.
Dodajte luk i češnjak i pirjajte dok ne omekšaju, oko pet minuta. Dodajte pileće batake u tavu i pirjajte dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana, oko pet do sedam minuta.
Dodajte brašno i miješajte dok se ne sjedini sa sokom od piletine i lukom. Dodajte pileći temeljac (ili vodu), sol i papar u tavu i promiješajte.
Smanjite vatru na nisku temperaturu, poklopite tavu i kuhajte oko 30-40 minuta ili dok se meso pilećih bataka ne skuha.
Kako bi dinstani pileći bataci bili što ukusniji, dodajte narezane mrkve i paprike u tavu i kuhajte još 10-15 minuta dok povrće ne omekša. Poslužite dinstane pileće batake vruće, pospite sjeckanim peršinom po vrhu.