Jeste probali dinstana pileća jetrice? Recept za pripremu dinstanih pilećih jetrica je jednostavan, a jelo je gotovo za pola sata. Pripremite dinstana pileća jetrica kao glavno jelo i poslužite uz prilog i salatu prema želji.
Sastojci za dinstana pileća jetrica:
50 dkg pilećih jetrica
malo ulja
10 dkg maslaca
2 luka
3 žlice mažurana
2 žlice mljevenog crnog papra
1 rajčica
4-5 sitno narezanih komadića slanine
1/3 čaše bijelog vina
prstohvat soli
Priprema dinstanih pilećih jetrica:
Prije dinstanja, operite pileća jetrica, uklonite masnoću ako je ima i prerežite ih na pola. Osušite pileća jetrica kuhinjskim papirom, a nakon toga ih narežite. Također narežite polovicu luka i slaninu.
Uzmite veliku tavu, zagrijte ulje i maslac stavite narezanu slaninu i pržite dok ne porumeni. Zatim možete dodajte luk i pržite još nekoliko minuta dok ne omekša.
Sada možete smanjiti vatru i dodati nasjeckanu rajčicu te pileća jetrica. Pokrijte tavu poklopcem i dinstajte oko pet minuta. Pazite, pileća jetrica mogu prskati tijekom dinstanja ako su vlažna!
Nakon nekog vremena provjerite i promiješajte vaša dinstana jetrica. Možete dodati mljeveni crni papar, vino i mažuran. Kuhajte još četiri do pet minuta. Još uvijek nemojte dodavati sol
Možete ponovno pojačati vatru i promiješati masu i ostaviti da se malo zgusne. Ako iz jetre ne izlazi krv, to znači da su spremna. Ako ih predugo dinstate, pileća jetrica mogu postati tvrda. Sada ih napokon možete posipati soli.