Curry od piletine jelo je koje obavezno morate probati ako volite piletinu u kombinaciji s egzotičnim začinima. Postoje različiti načini pripreme piletine, a jedan od njih je i priprema jela curry od piletine. Kombinacija piletine i curryja daje odlično glavno jelo koje možete poslužiti u svim prigodama.
Sastojci potrebni za curry s piletinom su:
- maslinovo ulje
- crveni luk
- lovorov list
- voda
- mljevena kurkuma
- čili u prahu
- slatka paprika
- mljeveni đumbir
- mljeveni češnjak
- kilogram pilećih prsa izrezan na komade veličine zalogaja
- rajčica
- šećer
- kardamom
- klinčić
- cimet
- maslac.
Curry s piletinom priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u tavi na jakoj vatri. Umiješajte 1/3 luka i pržite uz miješanje dok luk ne postane zlatno-smeđi i hrskav. Začinite sa soli. Izvadite luk iz ulja i ocijedite na tanjuru obloženom papirnatim ručnikom te stavite na stranu.
Stavite preostale 2/3 luka i lovorov list u istu tavu na jakoj vatri. Pržite i miješajte dok luk ne dobije zlatno-smeđu boju. Umiješajte žlicu vode, zatim dodajte kurkumu, čili u prahu, papriku, đumbir i češnjak. Smanjite vatru i nastavite pržiti uz miješanje dok tekućina ne ispari, a zatim umiješajte još jednu žlicu vode.
Na kraju u luk dodajte piletinu i rajčicu. Začinite sa soli i šećerom. Umiješajte kardamom, klinčiće, štapić cimeta, maslac i žlicu vode. Pokrijte i pirjajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari, oko 30 do 35 minuta. Umiješajte korijander. Pirjajte dok tekućina ne ispari. Prije posluživanja pospite peršinom i prženim lukom.
Ovaj recept za curry s piletinom izvrstan je ukoliko volite egzotičnu hranu.