Kuharica /

Jela s crvenim grahom neka pronađu mjesto na vašem jelovniku

Image
Foto: Pixabay

Kupili ste crveni grah i želite ga napraviti za ručak? Donosimo recept za pripremu crvenog graha.

18.8.2022.
12:50
Pixabay
VOYO logo

Crveni grah je odličan biljni izvor proteina. Također su bogati raznim mineralima, vitaminima, vlaknima, antioksidansima i drugim jedinstvenim biljnim spojevima. Stoga ove mahune mogu pomoći u mršavljenju, poboljšati zdravlje debelog crijeva i razinu šećera u krvi.

Sastojci za crveni grah:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 žlice ulja
  • 1 veća glavica luka, nasjeckana
  • 1 velika zelena paprika, nasjeckana
  • 2-3 stabljike celera, sitno nasjeckanog
  • 4 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 žličica suhe majčine dušice
  • 1 veći list lovora
  • 100ml umaka od rajčice
  • 2 šalice juhe od povrća
  • 500g crvenog graha, ocijeđenog i ispranog
  • 100g kobasice, nasjeckane
  • sol i papar
  • ljuti umak
  • sjeckani svježi peršin
  • 600g kuhane riže

Priprema crvenog graha:

Zagrijte ulje u loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, smanjite vatru na srednju i kuhajte 5-7 minuta, često miješajući dok luk ne počne omekšavati. Dodajte zelenu papriku i celer. Nastavite kuhati još 5-7 minuta ili dok sve povrće ne omekša. Dodajte češnjak, majčinu dušicu i lovorov list. Kuhajte kratko, 10-15 sekundi. Dodati kobasicu i kuhati je kratko, 10-15 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte umak od rajčice, juhu, grah. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte 25-30 minuta ili dok se ne zgusne.

Po ukusu dodajte sol, crni papar i ljuti umak u crveni grah. Dodajte nasjeckani svježi peršin. Poslužite crveni grah preko vruće, kuhane riže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo