Francuski desert /

Recept kako se radi desert Creme brulee

Image

Creme brulee recept je lagan, odličnog je okusa i nije zahtjevan za pripremu. Donosimo recept kako se radi Creme brulee, francuski desert koji će vas oduševiti.

6.4.2023.
13:47
VOYO logo

Jeste li probali francuski desert Creme brulee? Ako niste vrijeme je da napravite i uživajte u ovom ukusnom i osvježavajućem desertu s okusom kave. Pratite recept i napravite ukusan Creme brulee po svom ukusu.

Sastojci creme brulee sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 žumanjaka
  • 150 g šećera
  • 720 ml vrhnja za šlag
  • 1/2 žličice espresso kave
  • 1/4 žličice soli
  • 1 i 1/2 žličice čistog ekstrakta vanilije

Priprema creme brulee recepta:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pjenasto izmiješajte žumanjke i šećer u prahu. Staviti na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte vrhnje, espresso i sol zajedno u srednje velikoj tavi na srednjoj vatri. Čim počne kuhati, maknite s vatre. Umiješajte ekstrakt vanilije. Izvadite otprilike 1/2 šalice toplog vrhnja i u laganom i ravnomjernom mlazu umiješajte žumanjke. Držite te žumanjke u pokretu kako se ne bi raspršili. U laganom i ravnomjernom mlazu ulijevajte i umutite smjesu žumanjaka u toplo vrhnje.

Stavite u posudu za pečenje. Pecite dok se rubovi ne budu zlatne boje.

Izvadite posudu iz pećnice. Stavite na rešetku da se ohladi najmanje sat vremena. Stavite u hladnjak, lagano pokriveno. Preostalim šećerom u prahu pospite tanki sloj po površini ohlađenih krema. Kuhinjskim plamenikom karamelizirajte šećer i odmah poslužite ili ostavite u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo