Čokoladna ganache torta odličan je čokoladni desert koji je vrlo jednostavan za pripremu. Ako trebate ukusan čokoladni desert s punim okusom čokolade tada je čokoladna ganache torta idealan odabir.
Sastojci za čokoladnu ganache tortu:
- 500 g čokolade za kuhanje
- 125 g maslaca, nasjeckanog
- 50 g šećera u prahu
- 4 jaja
- žlica brašna
Čokoladni ganache:
- 200 g kvalitetne crne čokolade, nasjeckane
- 2 dcl slatkog vrhnja
Kako se priprema čokoladna ganache torta?
Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite i obložite dno kalupa za tortu promjera 20 cm. Stavite čokoladu, maslac i 1 žlicu šećera u zdjelu postavljenu iznad lonca s vodom koja lagano ključa. Miješajte dok se čokolada ne otopi i dok se smjesa dobro ne sjedini, zatim maknite zdjelu s posude i ostavite da se malo ohladi. Sada možete preći na idući korak pripreme čokoladne ganache torte.
Jaja i preostali šećer mutite električnom miješalicom 10 minuta na dok ne postane gusto i blijedo. Metalnom žličicom lagano umiješajte brašno, zatim čokoladnu smjesu, nastojeći zadržati što više zraka. Izlijte u pripremljenu tepsiju i pecite u pećnici 12 minuta.
Izvadite kolač iz pećnice i prođite nožem po rubu kalupa. Ostavite sa strane da se ohladi, zatim stavite u zamrzivač na 4 sata ili dok se ne stegne.
Kolač izvadite iz zamrzivača sat prije posluživanja i ostavite na sobnoj temperaturi da omekša. U međuvremenu, za ganache glazuru, stavite vrhnje u malu posudu za umake na srednju vatru i zagrijte je malo ispod točke vrenja. Čokoladu staviti u posudu i preliti vrućim vrhnjem. Miješajte dok se smjesa ne otopi i postane glatka. Ostavite da se ohladi 15 minuta prije nego prelijete tortu. Čokoladnu ganache tortu narežite na kriške i poslužite.