Chilli con carne je varivo s čili papričicama i mesom. Kako pripremiti ovo ukusno i zasitno varivo? Za početak pripremite sve potrebne namirnice.
Sastojci potrebni za chilli con corne:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 luk, narezan na kockice
- 2 miješane paprike narezane na kockice
- 500 g mljevenog mesa
- 1 žličica ljutog čilija u prahu
- 1 žličica mljevenog kima
- ½ žličice dimljene paprike
- 1 žlica pirea od rajčice
- 400 g pelata rajčice
- 400 g graha iz limenke
- 1 kocka goveđeg temeljca
- 1 žličica Worcestershire umaka
Chilli con carne priprema:
Zagrijete ulje i na laganoj vatri pržite luk i paprike oko 5 minuta ili dok ne omekšaju.
Dodajte mljeveno mljeveno meso i zapecite oko 5 minuta. Dodajte čili u prahu, kim, papriku, pire od rajčice, sol i papar i miješajte dok se dobro ne sjedini. Kuhajte još 2-3 minute dok ne zamiriše.
Dodajte rajčice, mahune, temeljac i Worcestershire umak i dobro promiješajte. Dodajte rajčicu s malo vode , dobro promiješajte i zakuhajte. Smanjite na laganoj vatri i kuhajte nepoklopljeno sat vremena uz dodavanje vode ako je potrebno.
Kad je chilli kuhan, poslužite ga s rižom, kiselim vrhnjem i ribanim sirom.