Priprema variva /

Chilli con carne - recept i priprema

Image

Chilli con carne odlično je varivo idealno za sve prigode. Prema receptu priprema Chilli con carne jela nije zahtjevna i jelo je gotovo za sat vremena.

26.1.2022.
13:01
VOYO logo

Chilli con carne je varivo s čili papričicama i mesom. Kako pripremiti ovo ukusno i zasitno varivo? Za početak pripremite sve potrebne namirnice.

Sastojci potrebni za chilli con corne:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk, narezan na kockice
  • 2 miješane paprike narezane na kockice
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 žličica ljutog čilija u prahu
  • 1 žličica mljevenog kima
  • ½ žličice dimljene paprike
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 400 g pelata rajčice
  • 400 g graha iz limenke
  • 1 kocka goveđeg temeljca
  • 1 žličica Worcestershire umaka

Chilli con carne priprema:

Zagrijete ulje i na laganoj vatri pržite luk i paprike oko 5 minuta ili dok ne omekšaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte mljeveno mljeveno meso i zapecite oko 5 minuta. Dodajte čili u prahu, kim, papriku, pire od rajčice, sol i papar i miješajte dok se dobro ne sjedini. Kuhajte još 2-3 minute dok ne zamiriše.

Dodajte rajčice, mahune, temeljac i Worcestershire umak i dobro promiješajte. Dodajte rajčicu s malo vode , dobro promiješajte i zakuhajte. Smanjite na laganoj vatri i kuhajte nepoklopljeno sat vremena uz dodavanje vode ako je potrebno.

Kad je chilli kuhan, poslužite ga s rižom, kiselim vrhnjem i ribanim sirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo