Čaj od đumbira i cimeta izvrstan je za hladne jesenske dane. Čaj od đumbira i cimeta je pun antioksidansa i protuupalnih svojstava koja pomažu u sprječavanju bolesti i liječenju kada ste bolesni te vam pomaže da ostanete zdravi, hidratizirani, pa čak i pomaže kod mršavljenja. Ova vrsta čaja se već stoljećima koristi kao lijek u azijskoj kulturi za zaštitu od prehlade ili gripe. No, kako napraviti čaj od đumbira i cimeta?
- 2 štapića cimeta
- Kora 1 opranog limuna
- 5 cm svježeg korijena đumbira, oguljenog i narezanog na plođke
- 3 i pol litre hladne vode
- Med
Kako biste pripremili čaj od đumbira i cimeta najprije dodajte štapiće cimeta, koricu limuna i kriške đumbira u veliku posudu napunjenu hladnom vodom. Zakuhajte i kuhajte 20 minuta. Čaj od đumbira i cimeta možete poslužiti odmah ili ga ostaviti da se lagano kuha do posluživanja kako bi bio vruć. Čaj od đumbira i cimeta poslužite vruće s medom.