Ne bitno čime ih punimo, domaće buhtle sa suhim kvascem svi vole. Donosimo vam recept za pripremu buhtli sa suhim kvascem.
Sastojci za buhtle sa suhim kvascem:
- 350g višenamjenskog brašna
- suhi kvasac 5 g
- 1⁄2 žličice soli
- 40 g šećera
- korica limuna
- 160 g mlijeka
- 1 jaje
- 85 g maslaca
- 100 g džem od marelica
- 1 žlica ruma
- dodatni maslac za premaz
- šećer u prahu
Upute za izradu buhtli sa suhim kvascem:
U manju posudu stavite džem od marelica i dodajte jednu žlicu ruma. Promiješajte da se sjedini. Mali lim za pečenje premažite maslacem. Prosijano brašno, sol, šećer i koricu 1 limuna miksajte. U drugoj posudi sjedinite mlijeko, jedno jaje i suhi kvasac pa smjesu dodajte suhim sastojcima. Mijesite na maloj brzini oko 5 minuta, dok ne dobijete glatko tijesto. Postupno dodajte omekšali maslac i nastavite miksati dok se ne sjedini.
Pokrijte tijesto krpom i ostavite da se udvostruči. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj površini na 1 cm debljine. Izrežite kvadrate veličine otprilike 5cm x 5cm. Stavite komadić džema od marelica u sredinu svakog kvadrata. Zamotajte tijesto oko nadjeva, i dobro zatvorite. Lopticu stavite u pripremljeni lim za pečenje sa zatvorenom stranom prema dolje i premažite maslacem.
Buhtle sa suhim kvascem pecite na 180°C oko 20-25 minuta, dok ne poprime lijepu zlatno smeđu boju. Izvadite ih iz pećnice, a prije posluživanja pospite šećerom u prahu.