Recept i priprema /

Kako napraviti brzi i ukusan umak za meso?

Image
Foto: Pixabay

Pripremite brzi umak i poslužite ga uz meso. Kako napraviti brzi i ukusan umak za meso?

20.8.2022.
10:05
Pixabay
VOYO logo

Kombinirajte svježe sastojke sa omiljenom staklenkom umaka kako biste napravili brzi umak za meso od 6 sastojaka, otmjenog okusa!

Sastojci za brzi umak za meso:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja ili maslaca
  • 1 luk, narezan na kockice
  • 2 režnja češnjaka, mljevena
  • 1/2 kg šampinjona
  • 500g mljevene govedine
  • 1 žličica talijanskog začina
  • 1/4 žličice ljute papričice, više po želji
  • 1 staklenka vašeg omiljenog umaka
  • sol
  • papar

Zagrijte ulje ili maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se zagrije, dodajte luk i češnjak i pirjajte 2-4 minute dok luk ne počne omekšavati, a češnjak zamirisati. Dodajte gljive i ostalo povrće po želji narezano na kockice i pustite da se kuha 5-7 minuta, dok povrće ne počne omekšavati, a voda se smanji iz gljiva.

Dodajte mljevenu govedinu i začine i kuhajte dok ne ostane ružičasto, oko 5 minuta. Dodajte staklenku umaka. Smanjite vatru i kuhajte 5 minuta. Kušajte i prilagodite začine po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite vrući brzi umak za meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo