Kuharica /

Ideje i recept za brzi ručak za goste

Image
Foto: Pixabay

Dolaze vam nenajavljeni gosti za manje od sat vremena? Donosimo recept za brzi ručak za goste gotov je za manje od 40 minuta. Kako pripremiti brzi ručak za goste?

25.9.2022.
11:42
Pixabay
VOYO logo

Piletina s limunom i paprom je jednostavno za napraviti i izvrsno je za posluživanje gostiju. Začin od limuna i papra daje piletini okus, a narezani limun i peršin daju svježinu, čineći je zdravim i atraktivnim glavnim jelom. Brzi ručak za goste poslužite sa rižom ili tjesteninom. Dodajte prilog od povrća ili prelivenu salatu za zadovoljavajući i brzi ručak za goste.

Sastojci potrebni da se pripremi brzi ručak za goste su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola šalice brašna
  • sol i papar
  • 500 grama pilećih prsa bez kože i kostiju
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka, sitno mljevenog
  • 2 žlice maslaca
  • 4 žlice limunovog soka
  • 1 limun, tanko narezan
  • 1 žlica nasjeckanog peršina, za ukras

Kako biste pripremili brzi ručak za goste najprije u zdjeli pomiješajte brašno, 2 žlice limunovog soka, 1 žličicu soli i 1 žličicu papra. Kada ste pomiješali začine, uvaljajte piletinu u mješavinu brašna. Zagrijte maslinovo ulje tavi na srednje jakoj vatri. Kada je ulje vruće, ali se ne dimi, dodajte piletinu. Pržite pileća prsa oko 5 do 7 minuta, okrećući jednom, ili dok ne porumene s obje strane.

Dodajte češnjak i maslac u tavu i nastavite pržiti još oko 1 minutu. Pokapajte otprilike 2 žličice limunovog soka preko piletine te stavite jednu ili dvije kriške limuna na svaki komad piletine. Pržite piletinu oko 10 do 12 minuta. Dok se piletina prži, pripremite prilog ili salatu. Kada je piletina gotova, poslužite ju ukrašenu nasjeckanim peršinom. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo