Recept /

Ideje za brzi ručak petkom bez mesa

Image

Napokon je petak. Želite pripremiti brzi ručak petkom i to bez mesa? Donosimo vam recept kako pripremiti brzi ručak petkom.

19.2.2022.
16:01
VOYO logo

Palenta je u osnovi kaša od kukuruznog brašna, a može se napraviti od bilo koje vrste kukuruznog brašna, grubo mljevenog, srednjeg ili finog.

Kao i kod većine sastojaka, što je bolju palentu izaberete, to će vam biti bolji rezultat u kuhinji. Trik je kuhati palentu dovoljno vremena. Morate dopustiti da kukuruzna krupica nabubri i bude potpuno kuhana. Na taj način naglašavate okus slatkog kukuruza i ne završavate s nečim gorkim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo kako pripremiti ovaj brzi ručak petkom:

  • 25 dkg palente
  • sol
  • voda
  • ulje
  • jogurt po želji

Zakuhajte vodu u srednjoj teškoj tavi za umak na jakoj vatri. Dodajte 1 žličicu soli. Palentu polako sipajte u vodu, miješajući žičanom pjenjačom ili drvenom kuhačom. Nastavite miješati dok se smjesa zgušnjava, 2 do 3 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjite toplinu. Kuhajte 10 minuta. Ako palenta postane prilično gusta, razrijedite je s 1/2 šalice vode, dobro promiješajte i nastavite kuhati. Po potrebi dodajte još do 1 šalicu vode kako bi palenta bila dovoljno mekana za miješanje. Stavite palentu na tanjur, pustite da se ohladi, a zatim kušajte. Posolite i po želji dodajte papra. Poslužite s jogurtom!

Vaš brzi ručak zaista je gotov za 10 minuta. Ovaj brzi ručak napravite petkom kako biste izbjegli meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo