Ovaj jednostavan i brz kolač od jabuka i cimeta jednako je ukusan poslužen topao ili hladan a možete ga poslužiti i sa sladoledom ili šlagom.
Sastojci potrebni za pripremu ovog kolača od jabuka i cimeta su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 175 g omekšalog maslaca
- 175 g smeđeg šećera
- 2 žličice cimeta
- 2 žlice mlijeka
- 2 jabuke
Upute za pripremu kolača od jabuka i cimeta:
- Prethodno zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Namastite kalup i dno obložite papirom za pečenje.
- Stavite maslac i šećer u veliku zdjelu za miješanje i tucite kuhačom (ili električnom pjenjačom) dok ne postane pjenasto.
- Dodajte jedno po jedno jaje. Dobro umiješajte svako jaje prije dodavanja sljedećeg.
- Dodajte brašno i cimet i pažljivo promiješajte drvenom kuhačom. Zaustavite se kada se svo brašno umiješa – nemojte pretjerati s miješanjem u ovoj fazi.
- Dodajte 2 žlice mlijeka i lagano promiješajte.
- Ogulite jabuke i izvadite jezgru. Jednu jabuke narežite na 10 kriški a drugu nasjeckajte na male komadiće.
- Stavite komadiće jabuke u smjesu za kolač i lagano promiješajte da se sjedini.
- Stavite tijesto za kolače u podmazan i obložen lim i nježno zagladite vrh stražnjom stranom drvene žlice. Po vrhu posložite kriške jabuke i što ravnomjernije pospite žlicom smeđeg šećera po vrhu torte.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta. Provjerite je li torta gotova tako da čačkalicom(ili drškom žličice) zabodete u sredinu kolača. Ako izađe čista, kolač je gotov. Ako je čačkalica prekrivena tijestom za kolače, pecite još 3 minute i ponovno provjerite.
- Kada je kolač gotov, ostavite ga da se hladi 10 minuta u kalupu, a zatim ga preokrenite na rešetku za hlađenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa