Brza riblja juha bolji je izbor nego li mesna jer se brzo kuha. Ako vam se najave gosti na ručak, a nemate što na brzinu za pripremiti za predjelo, ovaj će vas recept oduševit jer će brza riblja juha zaista brzo doći na stol.
Sve što vam treba da bi se brza riblja juha skuhala je:
- 1 kg svježeg oslića
- 2 mrkve
- 1 glavica luka
- korijen celera
- 100 ml maslinova ulja
- korijen peršina i list
- 2 lovorova lista
- 2 litre vode
- šaka riže
- sol i papar
Prvi korak u pripremi je očistiti ribu, maknuti kosti i napraviti filete. Glavu očistiti od škrga, dobro oprati i zajedno s filetima staviti da malo odstoji u slanoj vodi. Procijediti i staviti u lonac. Dodati mrkvu, luk, celer, peršin, lovorov list, maslinovo ulje i vodu. Kuhati do vrenja, a zatim začiniti, smanjiti vatru i bez poklopca kuhati max. 30 minuta, odnosno dok se riba ne omekša. Zakuhati rižu.
Vaša brza riblja juha zaista će biti brzo gotova, a vaš trud i uloženo vrijeme bit će minimalno.