Brza priprema lungića svima je draga jer mnogi misle da je to komad mesa koji se priprema dugo. No, to nije tako. Količina posla i uloženog vremena zapravo je mala. No, što uključuje brza priprema lungića?
Brza priprema lungića uključuje mariniranje i pripremu mesa te njegovo pečenje i posluživanje. I sve to se odvija u svega 5 koraka:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Svinjski lungić dobro posolite, popaprite. Prelijte s maslinovim uljem, dodajte nasjeckani luk. Ostavite u marinadi 2-3 sata.
- Upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Svinjski lungić zamotajte u foliju i stavite na papir za pečenje u lim peći 20 minuta.
- Nakon 20 minuta izvadite ga iz folije i vratite natrag u pećnicu. Neka se ispeče s vanjske strane još otprilike 15 minuta.
- Kada poprimi zlatnu boju, izvadite ga.
- Narežite ga i poslužite uz prilog prema želji.
I to je to, brza priprema lungića zaista je brza, ne zahtjeva puno posla, ni vremena, a dobije se savršen komad mesa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa