Ako volite brownie, sigurni smo da će vam se svidjeti brownie torta s mascarpone sirom. Razloga za to je mnogo, a najbolje je što je vrlo kremasta, ukusna te svojim izgledom oduševljava svakog.
Brownie torta s mascaprone priprema se sa sljedećim sastojcima:
- 250 grama maslaca
- 5 jaja
- 100 grama tamne čokolade
- 100 grama mliječne čokolade
- 50 grama kakao praha
- 100 grama glatkog brašna
- 200 grama smeđeg šećera
- 200 grama bijele čokolada
- 300 grama mascarpone sira
- 50 grama mljevenih oraha
- 1 slatko vrhnje
Prvi korak kada se radi brownie torta s mascarpone jest da pripremite biskvit. Za početak otopite tamnu i mliječnu čokoladu te 200 grama maslaca na pari te ostavite da se ohladi. U drugoj posudi pomiješajte jaja, kakao, brašno i šećer, izmiksajte te podijelite na dva jednaka dijela. Svaki dio smjese pecite na 200 stupnjeva 10 minuta u pećnici u kalupu za okrugle torte na papiru za pečenje.
Za to vrijeme pečenja biskvita pripremite kremu tako da bijelu čokoladu otopite na pari. U posudi pomiješajte 50 grama maslaca, mascarpone sir te otopljenu čokoladu i sve zajedno izmiksajte.
Brownie torta s masscarpone sirom slaže se: biskvit – krema – mljeveni orasi – biskvit – krema – šlag.
Brownie torta treba se hladiti minimalno 3 sata, no prije konzumiranja bilo bi dobro da ju izvadite iz frižidera barem 30 minuta kako bi se omekšala.