Kuharica /

Ideja i recept za prhke božićne kekse s cimetom

Image
Foto: Pixabay

Božićni keksi s cimetom su klasični, ali nezaobilazni dio svakog blagdanskog stola. Ova jednostavna poslastica obično se pravi s kombinacijom cimeta i drugih aromatičnih začina.

3.3.2023.
15:26
Pixabay
VOYO logo

Ovdje ćemo podijeliti recept za ukusne božićne kekse s cimetom. Evo koji su sastojci potrebni za božićne kekse s cimetom.

Božićni keksi s cimetom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • pola žličice muškatnog oraščića
  • 50 g maslaca, sobne temperature
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica vanilin ekstrakta

Kako se pripremaju božićni keksi s cimetom?

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite lim za pečenje obložen papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, cimet i muškatni oraščić. U drugoj zdjeli mikserom izmiksajte maslac i smeđi šećer dok ne postanu pjenasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte jaje i vanilin ekstrakt te miksajte dok se sve ne sjedini. Postupno dodajte smjesu s brašnom u smjesu s maslacem i miješajte dok se ne sjedini. Napravite male kuglice od tijesta i posložite ih na pripremljeni lim za pečenje. Ostavite dovoljno prostora između svake kuglice kako bi se tijesto moglo raširiti tijekom pečenja.

Pecite u zagrijanoj pećnici 10-12 minuta, dok rubovi keksa ne poprime zlatnu boju. Izvadite kekse iz pećnice i ostavite ih da se ohlade na limu za pečenje. Ovi božićni keksi s cimetom su savršeni za uživanje uz šalicu vrućeg čaja ili kave. Ako želite dodatnu slatkoću, u tijesto možete dodati i malo šećera u prahu ili ukrasiti gotove kekse šećernim glazurom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo