Ovdje ćemo podijeliti recept za ukusne božićne kekse s cimetom. Evo koji su sastojci potrebni za božićne kekse s cimetom.
Božićni keksi s cimetom sastojci:
- 200 g brašna
- pola žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 1 žličica mljevenog cimeta
- pola žličice muškatnog oraščića
- 50 g maslaca, sobne temperature
- 50 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 1 žličica vanilin ekstrakta
Kako se pripremaju božićni keksi s cimetom?
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite lim za pečenje obložen papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, cimet i muškatni oraščić. U drugoj zdjeli mikserom izmiksajte maslac i smeđi šećer dok ne postanu pjenasti.
Dodajte jaje i vanilin ekstrakt te miksajte dok se sve ne sjedini. Postupno dodajte smjesu s brašnom u smjesu s maslacem i miješajte dok se ne sjedini. Napravite male kuglice od tijesta i posložite ih na pripremljeni lim za pečenje. Ostavite dovoljno prostora između svake kuglice kako bi se tijesto moglo raširiti tijekom pečenja.
Pecite u zagrijanoj pećnici 10-12 minuta, dok rubovi keksa ne poprime zlatnu boju. Izvadite kekse iz pećnice i ostavite ih da se ohlade na limu za pečenje. Ovi božićni keksi s cimetom su savršeni za uživanje uz šalicu vrućeg čaja ili kave. Ako želite dodatnu slatkoću, u tijesto možete dodati i malo šećera u prahu ili ukrasiti gotove kekse šećernim glazurom.