Recept i priprema / Kako blanširati papriku? Zašto blaniširati papriku?

Image
Foto: Pixabay

Blanširanje paprike sprječava djelovanje enzima koji omekšava i mijenja boju, upravo ono što vam je potrebno za očuvanje svježih, živih boja sočne paprike.

22.4.2022.
10:22
Pixabay
VOYO logo

Blanširanje paprike postupak je koji se najčešće provoditi prije zamrzavanja, konzerviranja ili kiseljenja paprike. Kako blanširati papriku?

Paprike operite i prepolovite po dužini. Odrežite peteljke i bacite sjemenke. Paprike narežite na kolutiće ili trakice, po želji. Ako paprike blanširate za punjenje kasnije, odrežite peteljke i izvadite samo sjemenke. Zakuhajte lonac vode i napunite veliku zdjelu 3/4 punu leda. Prelijte led vodom. Stavite paprike u kipuću vodu. Ako cijele paprike isplivaju, gurnite ih hvataljkama. Cijele paprike blanširajte tri minute, prepolovljene paprike tri minute i kolutove dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paprike podignite iz kipuće vode hvataljkama i stavite ih u posudu s ledenom vodom. Hladite paprike onoliko dugo koliko ste ih blanširali. Po potrebi napunite ledom i vodom kada blanširate u serijama. Izvadite paprike i ostavite da se osuše na papirnatim ručnicima.

Ako se smrzavaju, premjestite paprike u čvrstu vrećicu za zamrzavanje nakon što se osuše i označite ih. Čuvajte paprike u zamrzivaču do godinu dana za najbolje rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo